Održana sedma redovna sjednica SO Čajniče

02.10.2013.

SO Čajniče

ČANIČE – U ponedjeljak, 30.09.2013. godine, u skupštinskoj sali u Domu kulture „Filip Višnjić“ Čajniče održana je 7. redovna sjednica SO-e Čajniče na kojoj su razmatrane 23 tačke dnevnog reda.

Na dnevnom redu su se našli sledeći izvještaji: Izvještaj o izvršenju Budžeta Opštine Čajniče za prvu polovinu tekuće godine, Izvještaji o radu inspekcija za period 01.01.- 30.06.2013. godine (saobraćajna inspekcija, sanitarna inspekcija, tržišna inspekcija i komunalna policija).

Takođe, odbornici su razmatrali informacije o stanju iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite na području opštine Čajniče i oblasti kulture na području opštine Čajniče.

U daljem radu SO-e je donijela Odluku o usaglašavanju odluke o osnivanju Narodne biblioteke “Branko Ćopić” i odluku o lokalnim i nekategorisanim putevima i ulicama u naseljima na području opštine Čajniče, a donijete su i Odluke o prodaji nepokretnosti- poslovnog prostora u svojini opštine Čajniče i odluka o prodaji šumskih drvnih sortimenata u vlasništvu opštine Čajniče.

Zbog isteka mandata razriješeni su direktori Narodne biblioteke “Branko Ćopić” Čajniče i JU Centar za socijalni rad Čajniče i imenovani su njihovi vršioci dužnosti.

SO-e je zadužila Komisiju za statutarna pitanja, poslovnik i propise SO-e Čajniče, da izradi prečišćeni tekst Statuta opštine Čajniče i Poslovnika Skupštine opštine Čajniče.