Održani poljoprivredna izložba i sajam stoke

SRNA - 05. октобра 2013. 058.ba

Sajam stoke u Rogatici

ROGATICA – U Rogatici je danas održana 49. Regionalna poljoprivredna izložba i sajam stoke na kojoj su učestvovali poljoprivrednici iz 13 opština sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije.

Najboljim izlagačima dodijeljene su i vrijedne novčane nagrade. Prva nagrada od 400 KM za proizvodnju sjemenskog krompira visokorodnih sorti dodijeljena je rogatičkoj firmi „Solanum produkt“.

Za proizvodnju merkantilnog krompira na površini većoj od jednog hektara 200 KM dobio je Dragomir DŽida iz Rogatice.

Novčane nagrade dobilo je i troje od ukupno 18 izlagača skorup-kajmaka.

Nagrade su dodijeljene i uzgajivačima stoke. Prve nagrade u govedarstvu od 400 KM dodijeljene su Rastku Kusmuku sa Pala za junicu rase „holštajn“ i Dragomiru Džidi za kravu simentalku.

Po 300 KM dobili su uzgajivači čije su junice simentalske rase, starije od godinu dana, najbolje ocijenjene.

Najbolje ovce sjeničke rase vlasništvo su Slavka Purkovića i Dragana Džide, koji su dobili po 400 KM. Isti iznos uručen je Vojku Petroviću, vlasniku najboljih ovaca – dvizica.

Priznanja su dobila i preduzeće „Planina“ iz Han Pijeska i Planinsko dobro sa Borika kod Rogatice.

Pokrovitelj ove manifestacije bila je opština Rogatica, uz podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,