Omladina vodi računa o očuvanju šuma

focaonline.info - 25. oktobra 2013. 058.ba

Mladi Fočaci pošumljavaju

FOČA – Juče je, 24. oktobra, u više od 80 opština Bosne i Hercegovine organizovana akcija „Milion sadnica za jedan dan“ u organizaciji Udruženja „Ruke“ i Fondacije „Mozaik“ iz Sarajeva. Sadni materijal obezbijedila su lokalna šumska gazdinstva a u akciji je učestvovalo 20.000 volontera.

Omladinci, aktivisti Omladinskog pokreta Foča, članovi Speleološkog društva „Ursus Spelaeus“ i medicinska ekipa Univerzitetske bolnice Foča pošumljavali su teren u Boljeradini kojom prilikom je zasađeno oko 700 sadnica divlje jabuke, divlje kruške i smrče.

Ovom prilikom omladinci su pokazali da vode računa o zaštiti životne sredine i obnovljanju šumskih ekosistema.

– Drago mi je da smo danas bili u prilici da učinimo pozitivnu stvar, družili smo se a i vrijeme nas je poslužilo. Članovi medicinske ekipe nisu imali potrebe za intervencijama te su se priključili akciji. Bilo je tu i nekih komešanja na proplancima tako da sumnjam da se nije neka ljubav izrodila u akciji pošumljavanja – izjavio je sekretar Omladinskog pokreta i učesnik akcije, Nemanja Škipina.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,