Počela akcija orezivanja drvoreda

03.10.2013.

Vatrogasci krešu grane

FOČA – Civilna zaštita, u toku priprema za zimski period, počela je orezivanje drvoreda u glavnim gradskim ulicama i prigradskim naseljima, koja bi zbog velikog snijega mogla ugroziti život stanovništva i materijalna dobra.

U akciji, koju je odobrio načelnik opštine Foča Radisav Mašić, angažovani su Teritorijalna i Dobrovoljna vatrogasna jedinica, odsjek Civilne zaštite, saobraćajna policija i radnici preduzeća “Komunalac”.

Vatrogasci, zajedno sa komunalnim rednicima i saobraćajnom policijom, krenuli su iz Ulice Kralja Petra. Nakon centra grada radovi će se nastaviti u Donjem Polju, dječijem vrtiću, parku Tošeta Prosekog i gradskom parku u Dušanovu. Nakon toga urediće se i ostali drvoredi u gradu i prigradskim naseljima.

Vatrogasci su orezali i orah koji je gotovo skroz bio prekrio trotoar na gornjem ćehotinskom mostu, pa pješaci sada nesmetano mogu prolaziti tom dionicom.

Poslovi na orezivanju gradskih drvoreda usaglašeni su sa Odjeljenjem za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove kao i Odjeljenjem komunalne inspekcije.