Pokazna vježba Civilne zaštite

18.10.2013.

Vježba vatrogasaca u Foči

FOČA – Odsjek Civilne zaštite opštine Foča, zajedno sa tri vatrogasne jedinice: Teritorijalnom, Dobrovoljnom i Industrijskom KPZ-a, volonterima Crvenog krsta, radnicima Doma zdravlja te Spasilačkim klubom Volf, održao je pokaznu vježbu na Pijesku u Donjem Polju.

Vježba vatrogasaca u Foči

U toku vježbe „Smanjenje rizika od nastajanja prirodnih i drugih nesreća upotrebom jedinica za zaštitu i spasavanje“ vatrogasci su pokazali vještinu u gašenju požara koji su gasili vatru impulsivnim puškama, šmrkovima vode, te vodenim topom izbacivali vodu i do 30 metara visine. Spasilački klub Volf i volonteri Crvenog krsta pokazali su kako izgleda spasavanje na vodi i sa visine.

Vježba vatrogasaca u Foči

Načelnik štaba Civilne zaštite, Čedo Zelović, istakao je da je vježba uspjela i da je pokazala spremnost svih jedinica koje su učestvovale.

– „Vježba je uspjela, ali se nadamo da nećemo imati potrebu da ove jedinice koristimo u te namjene“ – rekao je Zelović.

Vjezba vatrogasaca u Foci (4)

Komadant Civilne zaštite, načelnik opštine Foča, Radisav Mašić, pohvalio je spremnost svih jedinica, koje se angažuju u slučaju eventualnih nepogoda i nesreća.

– „Sve tri vatrogasne jedinice su ispunile zadatke. Naša je obaveza da i dalje pomažemo u opremanju jedinica, a tu obavezu želimo da prenesmo i na radne organizacije koje imaju vatrogasne službe” – naglasio je Mašić.

Vatrogasci u Foči

Pokaznoj vježbi je prisustvovao i direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder.