Političko osnaženje i radna jednakost žena imperativ dolazećih vremena

Sreten Mitrović - 25. oktobra 2013. 058.ba

Rogatica-detalj sa radionice 1.

ROGATICA – U organizaciji  fondacije „CURE“ iz Sarajeva i partnerstvo Udruženja žena „Snop“ iz Gučeva, danas, 25. oktobra, u motelu „Park“ održana je interaktivna radionica na temu: „Političko osnaženje žena – Radna jednakost u BiH – zakoni;  Žene u ruralnim zajednicama – nositeljice promjena“.

Rogatica-detalj sa radionice 2. -  govori lađana UjićIMG_2896

Radionici su prisustvovale predstavnice žena iz Udruženja „Snop“, žene odbornici u Skupštini opštine i nekim  savjetima mjesnih zajednica i žene koje u organima lokalne zajednice direktno ili indirektno rade na sprovođenju položaja žena na selu kroz Strategiju ruralnog razvoja Lokalne akcione grupe „Devetak“ koja uz opštinu Rogatica, „pokriva“ i opštine Sokolac i Han-Pijesak.

Uvodne napomne na temu zakonska regulativa oko političkog angažovanja žena i radnu jednakost u BiH dale je Jadranka Miličević, direktorica fondacije „CURE2, a Slađana Ujić na primjerima iz Udruženja „Snop“ govorila je o položaju žena u ruralnim zajdnicama.

Rogatica-detalj sa radionice 3.

Sa posebnim osvrtom ona je govorila o projektima iz Strategije ruralnog razvoja LAG-a „Devetak“ za period 2012-2015. godine čijom realizacijom bi se umnogome poboljšao život žena na selu, ali i sela u cjelini.

Nakon uvodnih izlaganja razvila se  plodna diskucija iz koje se dalo zaključiti da su žene i u opštini Rogatica zainteresovane za poboljšanje života u cijeloj lokalnoj zajednici i da na tom planu slijede obaveze oko izrade konkretnih projekata prema donatorima u zemlji i na međunaordnoim planu kojim bi se obezbjdila sredstva za razvoj sela u kojim žene čine većinu radno sposobne populacije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,