Poraz odbojkašica u Gacku

13.10.2013.

OK HE na Drini 2013

VIŠEGRAD – Odbojksašice HE na Drini doživjele su prvi poraz u novoj sezoni Premije lige BiH. U derbiju kola koji se igrao u Gacku, domaća ekipa je slavila maksimalnim rezultatom 3:0, po setovima 25:16, 25:21, 25:23.

Do ovog kola, obe ekipe su odlično startovale u prvenstvu, zabilježivši po dvije pobjede. Domaća ekipa je bolje otvorila susret stvorivši pednost koju su držali do kraja sete. U drugom setu, odbojkašice iz Višegrada ispustile su veliku prednost koja je u jednom momentu iznosila šest poena (14:20), da bi nakon preokreta domaćih igračica, konačen rezultat ovog seta bio 25:21.

U trećem setu Gačanke su pružile odličnu igru i nisu dozvolile gošćama iz Višegrada da dođu do preokret. Rezultatom 25:23 i konačnim ishodom 3:0, Gačanke su došle do prvog mjesta na tabeli Premijer lige BiH sa maksimalne 3 pobjede i bez izgubljenog seta.

Nakon poraza u Gacku, odbojkašice HE na Drini nalaze se na petoj poziciji sa istim omjerom pobjeda i poraza kao i ekipa Rdnika iz Bijeljine, po dvije pobjede i poraz, ali su Bijeljinke zbog bolje set razlike zauzele četvrtu poziciju.