Posao za 20 radnika na uređenju obala Drine

Opština Foča - Nataša Miletić - 03. oktobra 2013. 058.ba

Foča-Drina

FOČA – Među 25 opština iz Republike Srpske i opština Foča dobila je finansijska sredstva za unapređenje lokalne infrastrukture i zaštite životne sredine. Ove aktivnosti se provode u okviru projekta „Podrška mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanju“, koji zajednički realizuju Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvo rada i boračko–invalidske zaštite i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske.

Opština Foča dobila je finansijska sredstva za uređenje obala rijeke Drine. Na ovim poslovima biće angažovano 20 radnika sa Biroa za zapošljavanje, koji su u teškoj materijalnoj situaciji. Radnici će se angažovati po preporuci Biroa i Centra za socijalni rad. Njihova neto plata iznosiće 400 KM, potvrdila je zamjenik načelnika opštine Foča Radenka Srndović.

– „Naš projekat je prošao u iznosu od 36 000 maraka, gdje je učešće opštine 30 odsto. Predmet projekta je čišćenje i uređenje obala rijeke Drine, na lokaciji od Gradskog mosta do mosta kod Kazneno-popravnog zavoda, gdje će se uređivati i lijeva i desna strana obale. Opština će na bazi poptisanog sporazuma i odgovornosti implemenatcije projekta obezbijediti finansijsko učešće, imenovati lokalni tim za praćenje provođenja projekta, odrediti zadatke te omogućiti uslove za rad. Trenutno smo u fazi raspisivanja Javnog poziva za izvođača radova. Pismo podrške dalo nam je JKP „Komunalac“, koje je registrovano za ove djelatnosti, i očekujemo da se ono prijavi na tender zajedno sa drugim aplikantima, a najpovoljniji ponuđač dobiće posao. Kao što je planirano sporazumom, mi ćemo taj posao nadgledati i nadamo se završiti u predviđeno vrijeme od 60 dana. Bitno je da ćemo zaposliti u tom vremenu određen broj nezaposlenih lica“ – istakla je Srndovićeva.

Oko 700.000 KM obezbijeđeno je za realizaciju projekata unapređenja lokalne infrastrukture i zaštite životne sredine u 25 opština Republike Srpske, a u okviru čega će privremeno biti angažovano oko 600 nezaposlenih lica. Projekat je usmjeren na privremeno zapošljavanje onih kategorija nezaposlenih lica koje su najviše izložene efektima ekonomske i finansijske krize u ovim sredinama. Projektom su predviđeni javni radovi, kao što su uređenje javnih površina, saniranje divljih deponija, uređenje lokalnih puteva i riječnih korita i slično. Sredstva za realizaciju projekta „Podrška mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanju“ obezbijeđena su iz kredita Svjetske banke, uz sufinansiranje Vlade Republike Srpske. Opštine sufinansiraju realizaciju projekata sa dodatnih 278.000 KM.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,