Potvrđeno hapšenje osumnjičenih za ratne zločine

SRNA - 17. oktobra 2013. 058.ba

SIPA

ROGATICA – Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH jutros su, po nalogu Tužilaštva BiH, na području Rogatice i okoline uhapsili osam lica osumnjičenih za zločin protiv čovječnosti na području ove opštine.

Uhapšeni su Radomir Marković /59/, Mile Kušić /42/, Dragan Božović /45/, Saša Perković /42/, Radomir Gluhović /49/, Pero Radović /50/, Ilija Vukašinović /52/ i Miloš Vukašinović /45/, svi iz Rogatice, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH i terete se da su u okviru širokog i sistematskog napada, usmjerenog protiv bošnjačkog stanovništva na području opštine Rogatica, kao pripadnici snaga Vojske Republike Srpske, u septembru 1992. godine, naoružani automatskim naoružanjem, vršili progon bošnjačkog civilnog stanovništva iz više sela uključujući sela Vragolovi, Golubovići i Karačići.

U saopštenju se navodi da su osumnjičeni vršili progon i pljačkali imovinu, da su zarobili 20 civila bošnjačke nacionalnosti, koji su potom ubijeni.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac će odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,