Predstavljena knjiga „Pisma u slobodu“ Ljubice Guzine

SRNA - 05. oktobra 2013. 058.ba

Promocija knjige Kjubice Guzine u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – U Andrićgradu u Višegradu u Knjižari „Ili-ili“ predstavljena je knjiga Ljubice Guzine „Pisma u slobodu“.

Riječ je o knjizi u kojoj je odštampano stotinjak pisama koje je Ljubica pisala dok je 472 dana bila u kućnom pritvoru na Ilidži u Sarajevu za vrijeme rata od 1992. do 1994. godine.

„Muža su mi muslimanski vojnici odveli u zatvor i vrijeme sam gladujući, bez struje, sredstava informisanja provodila pišući pisma djeci, braći, sestrama, roditeljima i prijateljima s optimizmom da ću dočekati slobodu“, objasnila je sinoć Guzina.

Jedno pismo Ljubica završava riječima „Ništa mi ne šaljite – nedostajete mi vi i sloboda“.

Književnik Goran Babić je istakao da je ova knjiga svojedočanstvo koje će obasjavati mrak prošlosti i oživljavati ono čemu neminovno prijeti zaborav.

„Literarni napor autora iz koga vrve emocije nikakva istorija ne može uništiti golim i surovim činjenicama“, dodao je Babić.

Profesor književnosti Divna Vasić knjigu je svrstala u ispovijednu prozu koja na neobičan način slika rat u duši jedne žene ostavljene u njegovom besmislu.

Knjigu je objavila „Čigoja štampa“ iz Beograda.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,