Priložio lažne podatke pri podizanju kredita

SRNA - 10. oktobra 2013. 058.ba

novac

FOČA – Stanica javne bezbjednosti Foča podnijela je Okružnom tužilaštvu Trebinje – područnoj kancelariji Foča izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica čiji su incijali M.G, zbog sumnje da je počinio obmanu pri dobijanju kredita i falsifikovao isprave.

Ovo lice terete da je, u namjeri da za sebe dobije kredit u Hypo-Alpe-Adria banci u Foči, u saradnji sa svojim žirantom licem čiji su incijali M.P, dao neistinite podatke od značaja za dobijanje kredita, saopšteno je iz Centra za javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Postoji sumnja da je M.P, prilikom podnošenja zahtjeva za kredit, priložio lažne javne isprave, nakon čega mu je kreditni odbor filijale Istočno Sarajevo, odobrio kredit u iznosu od 17.150 švajcarskih franaka, što je na dan odobrenja kredita iznosilo 20.076 KM.

Na osnovu te odluke, M.G. je 26. oktobra 2007. godine zaključio ugovor o nenamjenskom kreditu, potpisao mjenicu kao sredstvo obezbjeđenja kredita, potpisao sporazum i izjavu o obavezi na osnovu sopstvene mjenice, te svojeručno potpisao interni nalog za plasman kredita i podigao kreditna novčana sredstva u iznosu od 19.660 KM, na štetu Hypo Alpe Adria banke, filijala Foča.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,