Radomir – Rašo Jagodić među deset najboljih

04.10.2013.

Radomir Raso Jagodic

RUDO – Odlukom  stručnog žirija  Smotre književnog stvaralaštva  srpskog jezičkog područja „Lirski  krugovi 2013“ , književni rad Raša Jagodića iz Rudog, svrstan je među deset najboljih.

Konačan plasman knjiženih radova, biće otkriven na Smotri književnog stvaralaštva, dana 19. oktobra u Gornjem Milanovcu, kada će se održati i  tribina na temu ” Srpski jezik i njegovo pismo”.

Ovo je samo još jedna potvrda Rašovog uspješnog književnog  stvaralaštva, koji se odavno dokazao u ovoj oblasti. Do sada je objavio knjige :“Rat u pjesmi“, “Ukrotitelji svjetlosti – Spomenica Vogošći“,  „Pjesnici zajedno“,  „Veljkova knjiga“, “Aforizmi za početnike“, „Čaj za anđele“,  „Anđeli ne spavaju ovdje“, „Aforizmi za početnike 2“.  Zastupljen je i u mnogim zbornicima . Profesionalno se bavi slikarstvom , likovnom i književnom kritikom i novinarstvom.

Član je Udruženja književnika Republike Srpske. Iako nije rođen u Rudom, za Raša se može slobodno reći da je najbolji promoter Rudog,  jer njegovi uspjesi,  knjige i slike su za  Rudo prozor u svijet.