Reciklaža plastičnih čepova u humanitarne svrhe

08. oktobra 2013. 058.ba

Stavi čep u džep

VIŠEGRAD – Članovi ekološkog udruženja „Eko zona“ iz Višegrada pokrenuli su akciju pod nazivom „Stavi čep u džep“ koja ima za cilj prikupljanje 250 kilograma plastičnih čepova koji će biti reciklirani, a novac utrošen u nabavku invalidskih kolica za one kojima su potrebna.

Iz Eko zone pozivaju sve zainteresovane da se uključe u ovo humanitarnu akciju koja ima i ekološki karakter. Bitno je prikupiti što veči broj plastičnih čepova, napomenuvši da je veličina i oblik čepova nebitan.

„Važno je da se što veći broj ljudi uključi u ovu akciju koja nije vremenski ograničena, kao ni količina od 250 kilograma čepova nije ograničavajuća“, navode iz Eko zone.

Nakon prikupljanja čepova, oni će biti transportovani u Tursku, u kompaniju za reciklažu plastičnog otpada „Muzzafer Pibarbasi isletmeleri“. Posle toga, invalidska kolica će biti nabavljena u njemačkoj kompaniji „Otto Bock wheelchairs“.

Za više informacija o skladištenju čepova pozovite brojeve: 065/569-327, 065/344-822 ili 065/386-815.

Akcija se sprovodi na inicijativu Omladinskog udruženja REaktiv.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslav Šimšić

Rođen u Višegradu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Student četvrte godine Filozofskog fakulteta na Palama, odsjek novinarstvo.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslav Šimšić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,