Repertoar u bioskopu

25.10.2013.

ANDRIĆGRAD – Posjetioci bioskopa u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove “Peta moć”, “Video/Kaseta/2” i “Trka života”.

 

Peta moć [18:00]
od 25. do 31. oktobra

Film-Peta moć

IZVORNO IME: The Fifth Estate
REŽIJA: Bill Condon
ULOGE: Benedict Cumberbatch, Daniel Brühl, Carice van Houten
ŽANR: Biografija, Drama, Triler
TRAJANJE: 128 min.
GODINA: 2013
CIJENA: 3 KM

SINOPSIS:

Film opisuje rad Vikiliksa od 2007. do 2010. godine, kada je ta organizacija počela da objavljuje depeše u kojima se otkrivaju neprikladno ponašanje američke vojske u Iraku i Avganistanu, kao i mnoge druge diplomatske poverljive informacije. Asanžovog biografa Danijela Domšajt-Berga, koji je delom inspirisao snimanje filma, igra Nemac Danijel Bril. Sam Asanž nije konsultovan za vreme snimanja filma.

 

Video/Kaseta/2 [20:15]
od 25. do 31. oktobra

Film-VHS2

IZVORNO IME: V/H/S/2
REŽIJA: Simon Barrett, Jason Eisener
ULOGE: Lawrence Michael Levine, Kelsy Abbott, Adam Wingard
ŽANR: Horor
TRAJANJE: 96 min.
GODINA: 2013
CIJENA: 3 KM

SINOPSIS:

U potrazi za nestalim studentom, dvojica detektiva provaljuju u napuštenu kuću, gde nalaze kolekciju VHS kaseta. Gledajući sadržaj svake kasete, oni shvataju da iza nestanka ovog mladića stoje zastrašujuće okolnosti – paranormalne pojave, zombiji, zli vanzemaljci i apokaliptična vizija pakla na zemlji. Zaslepljeni neočekivanim slikama, dvojica detektiva ubrzo i sami postaju plen neopisivog prokletstva koje nosi kuća.

„V/H/S 2“ je antologijski horor film, nastavak uspješnog filma „V/H/S“ iz 2012. godine. Na filmu, koji čine kratki segmenti, „pronađeni snimci“, između ostalih, radili su i autori filma „Projekat veštice iz Blera“, Greg Hejl i Eduardo Sančez.

 

Trka života [20:15]
od 25. do 31. oktobra

Film-Trka života

IZVORNO IME: Rush
REŽIJA: Ron Howard
ULOGE: Daniel Brühl, Chris Hemsworth, Olivia Wilde
ŽANR: Biografija, Akcija
TRAJANJE: 123 min.
GODINA: 2013
CIJENA: 3 KM

SINOPSIS:

Ovo je spektakularna ekranizacija nemilosrdnog rivalstva između Džejmsa Hanta i Nikija Laude. Smješten u seksi i glamurozno zlatno doba Formule 1, ovaj film predstavlja nevjerovatnu priču o rivalstvu zgodnog engleskog plejboja Hanta i austrijskog perfekcioniste Laude. Film nas, osim na staze, vodi i u privatne živote i zakulisna događanja na trkama. Prvenstveno prikazuje dva vozača, koji se dovode do granica fizičke i psihičke izdržljivosti u trci u kojoj nema prečice do pobjede i u kojoj jedna greška znači smrt.