Riješiti problem vodovodnih instalacija

17.10.2013.

Radislav Jovičić i Srebrenka Golić u Višegradu

VIŠEGRAD – Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić i načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković tokom današnjeg susreta dogovorili su da se riješi problem dotrajalosti vodovodnih i kanalizacionih instalacija u gradu, od kojih neke datiraju čak iz 1905. godine.

“Dogovorili smo se da se krene u projekat rekonstrukcije vodovodne mreže, s tim da će Ministarstvo obezbijediti protrebnu dokumentaciju i grant koji se može dobiti za ove namjene u lokalnim zajednicama”, rekla je Golićeva novinarima u Višegradu nakon sastanka sa Miškovićem, kojem je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić.

Podsjećajući da je postojao koncept o izgradnji regionalne deponije za devet opština stare Hercegovine od koga se odustalo, jer je bio nepraktičan, te da je investicija bila preskupa, Golićeva je navela da će se novim zakonskim aktima obogućiti drugačije rješavanje ovog pitanja.

“Zašto se ne bi omogućilo da se udruže dvije ili tri opštine na teritorijalno povoljnom principu i izgrade zajedničku deponiju ili da se čak dozvoli lokalnim zajednicama da same, ako im se isplati, osnuju ekološku deponiju i time se riješe komunalnog i čvrstog otpada”, navela je Golićeva.

Načelnik opštine Slaviša Mišković potvrdio je da je na sastanku apostrofiran problem izgradnje regionalne deponije koji je, kako je do sada zagovarano, neisplativ za mnoge lokalne zajednice, pa i Višegrad.