Sutjesci sreća okrenula leđa

06.10.2013.
FK Sutjeska - FK Kozara

Foto arhiva

FOČA – Susret između Sutjeske i Slobode iz Mrkonjić Grada u potpunosti je opravdao epitet jednog od najinteresantnijih susreta 8. kola Prve lige RS.

Fočacima je sreća ponovo okrenula leđa jer su u zaustavnom vremenu ostali bez kompletnog plijena.

Počelo je dobrom prilikom za goste u 5. minutu, Malbašić je centrirao u kazneni prostor domaćeg tima, pronašao Sladojevića koji je sa 7-8 metara šutirao glavom i pogodio stativu gola Sutjeske. Potom su usledile dobre prilike Fočaka u 6. minutu Šuka je šutirao sa 18 metara pored gola Slobode, Boško Radović je u 10. minutu dobro zagrijao dlanove gostujućeg golmana Đurića udarcem sa 20 metara a pokušao je i Simić u 19. minutu, međutim njegov šut je završio preko gola Mrkonjićana. Zatim je u dva navrata zaprijetio gostujući igrač Malbašič udarcima sa 18 metara u 24. i 30. minutu.

Sutjeska je stigla do prednosti u 32. minutu. Nemanja Drakul je dubinskom loptom u šesnaestercu gostiju pronašao Šuku, koji se lepo oslobodio svojih čuvara, šutirao sa 7-8 metara, njegov udarac je u prvi mah odbranio golman Đurić koji je nakratko odbio loptu ponovo na nogu Šuki, koji je ovaj put bio precizan i zatresao mrežu Slobode.

I u nastavku utakmice domaći tim je imao više od igre. Sekulović je zaprijetio u 62. minutu, a pravo je čudo šta u pogodak nije pretvorio Boško Radović u 68. minutu, kada je lepo upošljen od Sekulića, sam neometan sa šest metara šutirao preko gostujućeg gola.

Da napadač domaćeg tima Boško Radović nije imao svoj dan pokazalo se nakon promašenih prilika u 77. i 85. minutu.

I kada su svi na stadionu pokraj Čehotine očekivali da će tri boda ostati na kontu Sutjeske, trenutak nepažnje domaće odbrane koštao ih je izjednačenja gostiju. U drugom minutu zaustavnog vremena na oko 18 metara od gola Petrovića fauliran je jedan od gostujućih igrača dosuđen je slobodan udarac za Slobodu, precizan je bio Travar i zatresao mrežu domaćeg tima za radost gostiju koji su sretno odnijeli bod sa stadiona pokraj Ćehotine.

SUTJESKA – SLOBODA (MG) 1:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Šuka (32), 1:1 Travar (90).
Stadion: Gradski u Foči.
Gledalaca: 200.
Sudija: Mišo Liščić (Derventa).
Žuti kartoni: R. Radović, Sekulović (Sutjeska), Đurović, Karalić, Travar, Sakan, Kalkan (Sloboda).

SUTJESKA: Petrović, Filipović, Mrgud, V. Radović, N. Drakul, B. Radović, Simić, Šuka, R. Radović, D. Drakul, N. Pljevaljčić (od 60. minuta Sekulović). Trener: Duško Rašević.

SLOBODA (MG): Đurić, Bereta, Sladojević, Malbašić, Karalić, Travar, Topić, Sakan, Kalkan (od 46. minuta Gvero), Kremenović, Savanović (od 71. minuta Miletić). Trener: Zoran Dragišić.

Igrač utakmice: Neđo Šuka (Sutjeska).