Toleranti osuđuju napad na džamiju u Godijenu

Opština Foča - Nataša Miletić - 22. oktobra 2013. 058.ba

džamija godijeno

FOČA – Koalicija udruženja građana „Toleranti“ iz Foče, najoštrije osuđuje incident koji se desio u ponedjeljak, 14. oktobra 2013. godine, kada su nepoznati počinioci oštetili džamiju Mustaj-bega Šuvalije, u džematu Godijeno, Medžlis Islamske zajednice Foča.

Kolacijia „Toleranti“ izražava nadu da će nadležne institucije što prije otkriti počinioce ovog djela i adekvatno reagovati, te preventivno djelovati radi sprečavanja ovakvih incidenata u budućnosti. Kolacija apeluje na sve građane našeg grada da poštovanjem različitosti doprinesu stvaranju tolerantne atmosfere suživota i razvoju zajednice u kojoj živimo.

Kolacijia „Toleranti“ je osnovana u maju 2013. godine i čine je udruženja građana:

  • Demokratski centar „Nove nade“;
  • Omladinski pokret Foča;
  • Udruženje građana „Tračak nade“;
  • Udruženje građana povratnika i raseljenih lica u opštini Foča;
  • Upravljački komitet mladih,

stoji, između ostalog, u saopštenju Kolacije.

Podsjećamo, u mjestu Godijeno, opština Foča, nepoznato lice ili više njih, polomilo je prozorsko staklo na džamiji Mustaja-bega Šuvalije. Izvršen je uviđaj i istraga je u toku, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , , ,