U Rogatici jutros počeo popis stanovništva

Opština Rogatica - Zoran Janković - 01. oktobra 2013. 058.ba

Popis 2013

ROGATICA – Izlaskom popisivača i kontrolora na teren na području opštine Rogatica jutros je u 9.00 časova počeo popis stanovništva i domaćinstava.

Područje opštine podijeljeno je na 168 popisnih krugova, dok je urbani dio podijeljen na 32 popisna kruga. Od 98 popisivača, koliko ih je predviđeno za ovaj posao, na teren je krenulo njih 70. Razlozi za odustajanje u posljedni čas najčešće su, kako navode popisivači, nedovoljna visina naknade i troškova nastalih tokom popisa koji će im biti „pokriveni“ kao prihvatljivi.

Specifičnost na području opštine Rogatica je i to što je, prema pravilima, predviđeno da od 98 popisivača njih 30 mora biti bošnjačke nacionalnosti. Trenutno je na terenu svega 11 popisivača-Bošnjaka, dok su ostali odustali od daljeg angažmana. Na Agenciji za statistiku i opštinskoj Komisiji za popis stoji obaveza da ovaj problem riješe u narednim danima.

Iz opštinske Komisije apeluju na stanovnike Rogatice da popisivače koji će im doći na vrata prihvate na korektan način, te da im daju tačne podatke koje ovi budu tražili. Takođe, podsjećaju i na to da podaci prikupljeni tokom popisa imaju zagarantovanu anonimnost, odnosno da neće biti korišteni ni za kakve druge svrhe osim statističkih.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: