Živanović i Baturan spasili izraelske turiste

Avaz.ba - 14. oktobra 2013. 058.ba

Izraelci spašeni

FOČA – Miloš Živanović, prvi čovjek prirodnih resursa i lovstva u Nacionalnom parku „Sutjeska“, i lovočuvar Dejan Baturan proteklih dana uspjeli su pronaći i spasiti izgubljene izraelske turiste koji su zalutali na obroncima Donjih Bara, nedaleko od Tjentišta.

Dvir Raz i njen momak Ori Šternfild iz izraelske Haife, prije nekoliko dana posjetili su NP „Sutjeska“ i prilikom obilaska jezera u Donjim Barama, krenuli su izvan označenih puteva da bi se spustili na lokalitet Kovačev Panj iznad Tjentišta te se izgubili u rejonu Zelengore.

Gosti Tjentišta zatražili su pomoć od Uprave „Sutjeske“, ali nisu znali objasniti na kojem se lokalitetu nalaze, jer su se kretali po bespuću i kroz litice, stigavši do dubokog potoka u kojem su proveli noć.

– Prve noći zbog magle i jake kiše bilo je nemoguće pronaći izgubljene turiste. Sutradan smo rano ujutro krenuli u potragu. Rekli su nam da se nalaze u nekom dubokom potoku i da je Ori povrijeđen. Odmah smo krenuli u tom pravcu i ubrzo smo ih pronašli mokre i iscrpljene. Dovezli smo ih na Tjentište, presvukli im mokru odjeći i počastili ih osvježavajućim napitkom – kazao je za „Avaz“ Baturan.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,