Ariljski voćari u posjeti Višegradu

Mira Andrić - 28. novembra 2013. 058.ba

Maline

VIŠEGRAD – Na inicijativu pčelarskih i voćarskih udurženja iz Višegrada i Arilja, danas je u kabinetu načelnika opštine Višegrda Slaviše Miškovića, održan sastanak u cilju jačanja poljoprivrednog sektora i buduće zajedničke saradnje.

Opština Arilje je u posljednjih 40 godina evropski lider u proizvodnji malina i sa najvećom koncentracijom zasada malina u svijetu.

– „Na osnovu dragocjenog iskustva ariljskih proizvođača voća, prije svega maline, razgovarali smo o svim budućim oblicima saradnje između Višegrada i Arilja“, rekao je načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković.

– „Plodovi saradnje se mogu očekivati kroz nabavku sadnog materijala i obezbijeđenju opertaivnih sredstava, kao što su protivgradne folije, oprema za analizu voća na pesticide i herbicide u razmjeni iskustava u voćarskoj proizvodnji zatim u preradi i plasmnu prilikom izvoza voća.

Razni seminari i edukacije, koje nama pružaju holandski stručnjaci, takođe bi bili od koristi zainteresovanim višegradskim poljoprivrednicima“, kazao je podpredsjednik opštine Arilje, Milan Stevanović.

Ariljski proizvođači spremni da prenesu svoje dugogodišnje iskustvo višegradskim voćarima, kada je riječ o uzgoju jabuka, šljiva i jagodičastog voća.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,