Gradi se saobraćajnica za naselje Garča

13.11.2013.

Put za Garču

VIŠEGRAD – Radnici preduzeća “Romanijaputevi” Sokolac, Radna jedinica Višegrad, završavaju radove na prvoj fazi projekta izgradnje saobraćajnice u naselju za izbjeglice u Garči u Višegradu.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković kaže da je opština iz budžeta za ovaj projekta izdvojila 230.000 KM i da se gradi kvalitetan put sa svim pristupnim saobraćajnicama.

“Ovim će se konačno riješiti prilaz naselju Garča u kome živi oko hiljadu stanovnika, kao i okolnih naselja”, dodao je Mišković.

On je podsjetio da je u ovoj građevinskoj sezoni završena prva faza puta Sase – Višegradska banja, zatim uređena Ulica Stevana Sinđelića i dio kanalizacije u Pionirskoj, te izvršen nasip 5.000 metara kubnih tampona za put trasom Glavičkog potoka.

“Realizovali smo u ovoj godini i projekat čišćenja i formiranja zasada drveća na Bikavcu i Višegradskoj banji, očistili korito Rzava, riješili djelimično javnu rasvjetu u Dušču i izgradili dva parking prostora”, istakao je Mišković.

Opština je sredstvima za izgradnju projekta učestvovala i u restauraciji mosta Mehmed-paše Sokolovića, koja će trajati još dvije godine.