Gradi se saobraćajnica za naselje Garča

SRNA - 13. novembra 2013. 058.ba

Put za Garču

VIŠEGRAD – Radnici preduzeća „Romanijaputevi“ Sokolac, Radna jedinica Višegrad, završavaju radove na prvoj fazi projekta izgradnje saobraćajnice u naselju za izbjeglice u Garči u Višegradu.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković kaže da je opština iz budžeta za ovaj projekta izdvojila 230.000 KM i da se gradi kvalitetan put sa svim pristupnim saobraćajnicama.

„Ovim će se konačno riješiti prilaz naselju Garča u kome živi oko hiljadu stanovnika, kao i okolnih naselja“, dodao je Mišković.

On je podsjetio da je u ovoj građevinskoj sezoni završena prva faza puta Sase – Višegradska banja, zatim uređena Ulica Stevana Sinđelića i dio kanalizacije u Pionirskoj, te izvršen nasip 5.000 metara kubnih tampona za put trasom Glavičkog potoka.

„Realizovali smo u ovoj godini i projekat čišćenja i formiranja zasada drveća na Bikavcu i Višegradskoj banji, očistili korito Rzava, riješili djelimično javnu rasvjetu u Dušču i izgradili dva parking prostora“, istakao je Mišković.

Opština je sredstvima za izgradnju projekta učestvovala i u restauraciji mosta Mehmed-paše Sokolovića, koja će trajati još dvije godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,