Iza Drine HE uspješna polusezona

26.11.2013.

Marko Vidaković

Višegrađani više od očekivanog

VIŠEGRAD – Iza fudbalera Drine HE je jedna od najuspješnijih polusezona otkad se takmiče u eliti RS.

Izabranici Marka Vidakovića su na kraju prvog dijela prvenstva osvojili visoko četvrto mjesto na tabeli, sa realnim izgledima da se na proljeće umiješaju u borbu za osvajanje titule.

– Nakon dobro odrađenih priprema ušli smo u novi šampionata sa ambicijama da zauzmemo mjesto u sredini tabele. Oslonili smo se na vlastiti igrački kadar koji već nekoliko sezona nastupa zajedno a u ekipi su bila samo tri igrača koja nisu ponikli u redovima Drine HE – ističe strateg Višegrađana Marko Vidaković.

Početak nove sezone nije ulijevao previše nade za optimizam, Drina HE je u startu doživjela dva ubjedljiva poraza i ostvarili jednu pobjedu.

– Start prvenstva nije bio baš najbolji i to nas nije pokolebalo, vjerovali smo u sebe i naše mogućnosti, kada su mnogi mislili da ćemo igrati sporednu ulogu i boriti se za opstanak uslijedila je serija za pamćenje. Od trećeg kola i poraza u Janji odigrali smo osam mečeva bez poraza i dugo držali drugo mjesto na tabeli. Bili smo u jednom momentu blizu liderske pozicije ali smo u posljednja dva kola doživjeli neplanirane poraze i na kraju se morali zadovoljiti četvrtim mjestom, što je mnogo više od očekivanog i planiranog na početku polusezone – govori Vidaković.

Dok se igrači nalaze na zasluženom odmoru Uprava i stručni štab vrše analize. Nakon uspješne jeseni porasli su apetiti pa se na proljeće očekuju još bolji rezultati.

– Pokazali smo da imamo kvalitet, malo je nedostajalo da napravimo podvig i budemo jesenji prvaci. Trenutno nam vodeća Drina iz Zvornika bježi pet bodova i u grupi smo timova koji će voditi glavnu riječ na proljeće za osvajanje titule i plasman u premijerligaško društvo. Ubijeđeni smo da sa par pojačanja na određenim pozicijama možemo sve iznenaditi i ostvriti istorijski uspjeh, ali o tom potom – zaključio je Marko Vidaković, ambiciozni trener Drine HE.

Ubojiti napadači

Fudbaleri Drine HE su na kraju jeseni osvojili 23 boda, ostvarili su sedam pobjeda, dva remija i četiri poraza. Višegrađani su imali jedan od najubojitijih napada u I ligi RS, u 13. kola postigli 27 golova. Uspješniji su bili samo strijelci Podrinja iz Janje sa 30 postignutih pogodaka i Slobode iz Mrkonjić Grada koji su 29 puta pogađali protivničke mreže.

Prvi strijelac tima je Dalibor Damjanović sa 6 postignutih golova, slijedi Darko Rosić sa 5, potom Gedeon Guzina i Ivan Mirković po 4, Dejan Tasić, Aleksandar Soldar i Igor Mirković po 2 i Nikola Pavlović i Stefan Spajić koji su po jednom bili strijelci za svoj tim.