Kampanjom o zaštiti životne sredine do parka od reciklažnog materijala

focaonline.info - 13. novembra 2013. 058.ba

Trg u Foči

FOČA – U četvrtak u 14:00h, na Trgu Kralja Petra, Omladinski pokret Foča, Ekološki pokret Foče, Osnovna Škola „Sveti Sava“ i JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“, počinju prvu od ukupno 5 kampanja zaštite životne sredine.

Ovo je prvi put da se kampanjom o zaštiti životne sredine želi postići nešto konkretno, a to je da se na proljeće u Foči napravi park od reciklažnog materijala. Na ovu ideju zajedno su došli članovi Omladinskog pokreta i direktorice OŠ „Sveti Sava“ i JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“, Jelena Čančar i Slađana Vladičić.

Aktivisti Omladinskog pokreta i članovi Ekološkog pokreta Foče će farbati i ukrašavati gume koje su izvučene akcijom čišćenja rijeke Tare. Na ovaj način žele da ukažu Fočacima da vode računa o zaštiti životne sredine jer čiste obale rijeka, a gume ne bacaju na smeće već ih recikliraju i prave nešto kreativno i korisno. Učenici ekološke sekcije OŠ „Sveti Sava“ i djeca iz Ju Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ predstaviće eksponate i zanimljive kreacije koje su pripremali na radionicama vezanim za reciklažu.

Važno je napomenuti da se kampanja o zaštiti životne sredine provodi kroz projekat prekogranične saradnje opština Foča i Plužine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,