Književno veče – u spomen Vidakoviću

Opština Rudo - 26. novembra 2013. 058.ba

Vidakovićevi dani 2013 - promocija knjiga

RUDO – U drugom danu manifestacije „Vidakovićevi dani kulture 2013“ JU NB „Prosvjeta“ Rudo otvorila je izložbu najnovijih knjiga Narodne biblioteke i knjiga Miloša Vidakovića.

Na promociji knjiga predstavljene su najnovije knjige književnika Miše Lubarde „Oči boje neba“, treća knjiga aforizama „Aforizmi za početnike 3“ aforističara Radomira Jagodića–Raše, zatim „Golgota srpskog naroda“ Momira Krsmanovića i časopis „Zora“ iz 2013. godine.

Na tradicionalnoj književnoj večeri, posvećenoj prerano preminulom književniku Milošu Vidakoviću (1891 – 1915), manifestaciju je otvorila jedanaestogodišnja Milica Vidaković, govoreći pjesme Miloša Vidakovića.

U književnoj večeri učestvovali su književnici: Milad Obrenović, Božidar Stanar i Mirko Lubarda iz Rogatice, Dragica Grbić iz Višegrada, Milanko Borovčanin–Romsok sa Sokoca, Radmila Trišević i Mirko Ikonić iz Priboja, Zoran Nedeljković iz Požege, Slobodan Ristović sa Zlatibora, Predrag Ostojić, Dragan Paponjak i Radomir Jagodić–Rašo iz Rudog.

Monodramu „Ja sam taki čo’ek“, po tekstu Josipa Pejakovića, izveo je glumac Siniša Maksimović iz Šapca.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: