Koncert Ansambla „Kolo“ oduševio građane

02.11.2013.

Ansambl Kolo

FOČA – U Gradskoj dvorani u Foči, pred više od 1000 posjetilaca, prvi put je koncert održao najpoznatiji i jedini profesionalni folklorni ansambl na Balkanu „Kolo“. U programu koji je trajao dva sata „Kolo“ se, uz pratnju narodnog orkestra, predstavilo igrama iz Srbije, Hercegovine i Vojvodine.

Svaka koreografija ispraćena je dugotrajnim aplauzima oduševljenih Fočaka, a gosti su obećali da će ponovo doći u naš grad, gdje su kao malo gdje dočekani.

Ansambl Kolo

– Vidjeli ste šta se dogodilo večeras. To je najbolji mogući spoj publike i umjetnika. Javila se jedna sinergija i od prvog trenutka je to bilo tako. Prvo što je došlo toliko ljudi, drugo što su oni došli sa uvažavanjem, a najbitnije je da članovi „Kola“, koji iza sebe imaju preko hiljadu koncerata od Bostona do Sidneja, tačno znaju pred kime igraju. Prosto rečeno, reprezentacija Srbije u folkloru je došla u pravi grad. Meni je žao što je to bio prvi put, ali sam srećan što ćemo ponovo doći, jer Foča to zaslužuje, a ovi ljudi znaju da dišu sa nama, kao da znaju naš program. Ja sam ponosan i na publiku i na moje ljude koji su uradili koncert sa puno duše i radosti – rekao je Dragan Milinković, v.d. direktora Ansambla „Kolo“.

Na koncertu je nastupila i vokalna solistkinja Danka Stojiljković, poznata interpretatorka narodnih, izvornih i starogradskih pjesama.