Konkurs za prikupljanje literalnih i likovnih radova na temu interkulturalizam i tolerancija

01. novembra 2013. 058.ba

Interkulturalni kamp Strgačina Rudo

RUDO – Udruženje osoba sa posebnim potrebama “Nada” Rudo i Opštinska razvojna agencija Rudo u okviru realizacije projekta Interkulturalni kamp Rudo – Strgačina 2013. finansiran od strane Američke ambasade u BiH, raspisuju konkurs za prikupljanje literalnih i likovnih radova na temu interkulturalizam i tolerancija.

Pozivaju se učenici svih osnovnih škola u BiH a posebno iz škola koje su u prethodne četiri godine učestvovale u Interkulturalnom kampu Rudo – Strgačina da uzmu učešće na ovom konkursu i dostave svoje radove.

Literarni radovi treba da imaju za temu Himnu Interkulturalnog kampa Strgačina odnosno tekst himne.

  • Pjesma ne bi trebalo da sadrži više od dvadeset stihova tj. maksimalno 5 strofa od toga jedna strofa koja bi se ponavljala u vidu refrena. U slučaju da sadrže više strofa ili stihova ti radovi neće biti diskvalifikovani.
  • Da pjesma (tekst himne) ne smije sadržati uvrijedljive riječi, da mora biti u skladu sa duhom i prirodom Kampa.
  • Da autor teksta samim slanjem i učešćem pristaje na to da se prema njegovom tekstu uradi muzika, tj, da se himna komponuje.

Likovni radovi treba da predstavljaju budući grb, logo i slogan Interkulturalnog kampa.

  • Rad može da sadrži Minimalno dvije od zadatih tema
  • Izor tehnike je slobodan, a rad treba da predstavlja ideju i ciljeve projekta Interkultralni kamp u Strgačini
  • Konkursom će biti odabrano jedno ili više likovnih rješenje, koje će naknadno proći profesionalnu obradu kako bi se dobio finalni dizajn
  • Rješenje predstavlja vlasništvo Udruženja Nada i isto zadržava pravo odlučivanja o finalnoj obradi idejnog rješenja

Konkurs je takmičarskog karaktera i po tri najbolja rada biće nagrađena prigodnim nagradama.

Uslovi prijavljivanja i učestvovanja:

1. Konkurs je otvoren za učenike svih osnovnih škola u BiH uzrasta od 11 do 16 godina, kao i za članove udruženja osoba sa posebnim potrebama u BiH.

2. Dostavljanje radova vršiće se klasičnom poštom u zatvorenoj koverti na adresu Opštinska Razvojna agencija Rudo, ul. Miloša Obilića br. 12, 73260 Rudo ili ličnom dostavom u zatvorenoj koverti u prostorije Opštinske razvojne agencije Rudo.

3. Označavanje radova: Svaki rad treba da bude označen naslovom. Radovi koji budu izabrani za izložbu biće prikazivani naslovom koji im je autor dodjelio i imenom autora.

4. Potrebno je još dostaviti podatke o autoru sa kontakt podacima (ime, prezime, uzrast, škola, razred-odjeljenje, telefon i e-mail)

Radovi koji ne budu dostavljeni u roku neće biti uzeti u razmatranje, pitanja u vezi Konkursa možeti slati na: orarudo@teol.net

Konkurs je otvoren od 30.10.2013. do 20.11.2013. godine. i radovi neće biti vraćeni.

Želimo Vam puno uspjeha!

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,