Na meti divljač u Nacionalnom parku „Sutjeska“

SRNA - 08. novembra 2013. 058.ba

Lisice

FOČA – Policijski službenici Jedinice za podršku Foča danas su u mjestu Vučevo, Nacionalni park „Sutjeska“, uhapsili dva državljanina Crne Gore čiji su inicijali I.Ć. i M.V, koji su bili u krivolovu.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo saopšteno je da su prilikom hapšenja ova lica posjedovala vatreno oružje – puške sa optičkim nišanima, ali da prilikom kontrole kod sebe nisu imali nikakva identifikaciona dokumenta, ni dokaze o porijeklu i vlasništvu oružja.

Prilikom kriminalističko-tehničke obrade, lica su dala lične podatke na osnovu kojih je utvrđeno da je riječ o I.Ć. iz Plužina i M.V. iz Nikšića. U toku je preduzimanje potrebnih mjera i radnji na sankcionisanju navedenih lica.

Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Foča su u okviru akcije „Krivolov“ posljednjih 20 dana, na osnovu operativnih saznanja da se na području Nacionalnog parka „Sutjeska“ vrši krivolov, obavili obilazak i pretragu terena u mjestu Ninkovići i zaplijenili 20 kilograma mesa i glavu divojarca.

Tokom obilaska ovog terena, policijski službenici su u subotu, 2. novembra, u šumi primjetili dva nepoznata lica sa puškama, rančevima i baterijama, koja su nakon što su uočili policiju, počela da bježe bacivši lovački karabin sa optičkim nišanom i ranac u kome se nalazilo 11 kilograma mesa i glava divojarca, te 12 metaka kalibra 7,62 milimetara.

Narednog dana, u jutarnjim časovima izvršena je pretraga terena u mjestu Ninkovići i tom prilikom pronađen je još jedan maskirni ranac u kome se nalazilo devet kilograma mesa divojarca, dvogled, četiri metka, dva noža i konzerve sa hranom.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti lice čiji su inicijali S.S. iz Gacka, koji je u službenim prostorijama policijske stanice priznao izvršenje krivičnog djela.

U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv S.S. biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu za nezakonit lov i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

U saradnji sa pripadnicima Granične policije, Terenska kancelarija Višegrad je, 22. oktobra, u zaustavljenom i kontrolisanom putničkom motornom vozilu „lada niva“ pronašla određenu količinu mesa dvije odstrijeljene srneće divljači i lovački karabin sa optičkim nišanom /snajperom/ koji nije upisan u oružni list.

Utvrđeno je da je navedenim vozilom upravljalo lice čiji su inicijali I.N. dok se na mjestu suvozača nalazio V.M, obojica iz Foče. Protiv njih biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

U narednom periodu biće nastavljene pojačane aktivnosti sa ciljem sprečavanja krivolova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,