Načelnik opštine na prijemu ruske Ambasade

Opština Rogatica - Zoran Janković - 30. новембра 2013. 058.ba

Tomislav Puhalac u ruskoj ambasadi

ROGATICA – U četvrtak, 28. novembra, načelnik optšine Rogatica Tomislav Puhalac prisustvovao je prijemu koji je njegova ekselencija ambasador Rusije u BiH Aleksandar Bocan Harčenko u Sarajevu organizovao povodom 20 godišnjice usvajanja Ustava Ruske Federacije.

Ambasador Harčenko pozdravio je sve prisutne naglasivši da su se večeras u Sarajevu okupili prijatelji Rusije da zajednički obilježe datum važan za ovu veliku zemlju.

– „Naš ustav, u stvari, usvojen je 12. decembra, ali mi smo odlučili da se ovim povodom sastanemo danas. Prvi naš ustav donesen je u Sovjetskom Savezu 1918. godine, a aktuelni ustav nam je peti po redu. Mada je i u vrijeme monarhije bilo određenih pokušaja da se donese najviši pravni akt i država ustavno uredi. važeći Ustav Ruske Federacije iz 1993. godine usvojen je u veoma komplikovanim istorijskim uslovima, ali je ipak usklađen sa svim međunarodim pravnim normama i najvišim standardima“ – istakao je ambasador Harčenko.

On je podsjetio i na to da su ruski ustavni eksperti učestvovali i u stvaranju Ustava BiH kao članovi ruske delegacije u Dejtonu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,