Novi kontejneri i kante za Komunalac

29.11.2013.

Novi kontejneri u Foči

FOČA – Opština Foča je, kroz projekat Održivi razvoj opština Foča i Plužine, provela još jednu aktivnost. Riječ je o nabavci kontejnera i kanti koji će biti postavljeni na turističkim destinacijama u Foči.

Isporuka ove opreme, čija je vrijednost 20.000 konvertibilnih maraka, puno znači za preduzeće Komunalac, koji će sa kontejnerima pokriti dijelove opštine na kojima je nedostajala oprema za odlaganje smeća, rekao je Miloš Lazović, direktor Komunalca.

– „Stiglo nam je 15 kontejnera i 50 različitih kanti, 20 kulirnih, 20 samostojećih i 10 visećih. Ovo za Komunalac znači puno, mi u ovom momentu imamo 254 kontejnera i fali nam još njih 50. Sa ovih 15 djelimično ćemo popraviti situaciju i pokriti lokacije na kojima kontejneri fale“ – rekao je Lazović.

Kako je istakla Radenka Srndović, zamjenik načelnika i projekt koordinator za opštinu Foča, isporukom ove opreme okončavaju se aktivnosti na projektu iz segmenta ekologije. Naredne aktivnosti vezane su za izradu integrisane Strategije ruralnog razvoja.

– „Raspisan je tender za izradu integrisane Strategije ruralnog razvoja i u okviru tog tendera biće obuhvaćena i obuka i snimanje stanja na terenu. Tu se prije svega misli na stanovništvo koje se bavi poljoprivredom i turizmom i drugim aktivnostima koje prate ruralni razvoj. Projekat koji se odnosi na Foču je 150 988 eura i to nam mnogo znači, jer u okviru ovih aktivnosti popraviće se dosta položaj ekologije i zaštite životne sredine i uopšte turističkog razvoja, koji se odnosi i na poljoprivredne aktivnosti“ – zaključila je Srndovićeva.

Novi kontejneri i kante biće postavljeni na lokacijama u Nacionalnom parku Sutjeska, rafting centru Bastasi i na pojedinim lokacijama u gradu.