Obilježen svjetski dan dijabetesa

Sreten Mitrović - 14. novembra 2013. 058.ba

Kontrola  dijabetesa u Rogatici

ROGATICA – Pod motom „Upoznaj dijabetes – Preduzmi kontrolu“ i u opštini Rogatica obilježen je Svjetski dan borbe protiv dijabetesa. Tim povodom u zgradi Doma zdravlja i pred motelom „Park“ mobilne ekipe, u kojim je bio po jedan doktor medicine i više midicinskih sestara, besplatno, svim koji su željeli, vršile su mjerenje krvnog pritiska, kontrolu šećera u krvi i dijelile prigodne materijale za edukaciju građana o dijabetesu i komplikacijama koje izaziva ova podmukla i opaka bolest koja se epidemično širi i u gradovima i po selima.

Za nepun sat rada mobilna ekipa pred motelom „Park“, koju je predvodio doktor Milivoje Knežević, preventivni pregled izvršia je kod preko 50 uglavnom starijih i srednjovječnih Rogatičana.

Inače, kako nam rekoše u Domu zdravlja, na području opštine od dijabetesa kao osnovnog oboljenja sa korišćenjem inzulina registrovana su 82, a dijabetis sa oralnom terapijom (tablete) ima 175 pacijenata, uz napomenu da ovih pacijenata ima sigurno više, pošto mnogi i ne znaju da boluju od ove teške bolesti koja podjednako napada i stare i mlade, ne štedi ni djecu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,