Održana sjednica upravnog odbora Andrićevog instituta

22.11.2013.

Upravni odbor Andrićevog instituta

ANDRIĆGRAD – U Andrićgradu danas je održana sjedica Upravnog odbora i kolegijuma Andrićevog instituta, kojom je predsjedavao predsjednik Upravnog odbora Matija Bećković.

Direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica rekao je Srni da je sjednica Upravnog odbora održana na samo nekoliko dana prije svečanog postavljanja i otkrivanja spomenika jednom od najvećih srpskih pjesnika, crnogorskom vladaru Petru Drugom Petroviću Njegošu u Andrićgradu, koje je predviđeno za 29. novembar.

On je naglasio da su na sjednici Upravnog odbora, koja je protekla u izuzetnoj atmosferi, sagledani dosadašnji rezultati u radu Andrićevog instituta i utvrđeni planovi za narednu godinu.

“Očekujem procvat kulture na ovim prostorima, kojem će poseban impuls svakako dati Andrićev institut”, istakao je Kusturica.

Andrićev institut otvoren je na Vidovdan, 28. juna, tačno dvije godine nakon početka izgradnje Andrićgrada, u prisustvu najviših zvaničnika iz Republike Srpske, te predstavnika političkog, kulturnog i javnog života Srpske i Srbije, sveštenstva, diplomatskog kora u BiH i građana.