Opština Foča spremna za zimsko održavanјe puteva

27.11.2013.

Snijeg-bager na putu

FOČA – Opština Foča potpisaće ugovore sa četiri preduzeća koji će ove zime održavati gradske saobraćajnice i lokalne puteve. Opštinskim budžetom za te namjene planirano je 50.000 konvertibilnih maraka.

Nakon provedenog tendera, osam lotova na području opštine, održavaće JKP „Komunalac“ , PViK „Izvor“, te preduzeća „Srbinjeputevi“ i „Ventuno“.

Komunalac će čistiti gradske trotoare, trgove, parkinge i druge javne površine. Srbinjeputevi održavaće uži dio grada, Miljevinu i puteve prema okolnim selima, te pravce prema selima Meštrevac, Borja, Ječmištima, Zavait i Čelebići. Izvor će čistiti poprečne ulice na Gornjem polju te manje ulice koje se čiste skipom. Preduzeće Ventuno zaduženo je za čišćenje puteva prema gradskoj deponiji, grobljima, Jošanici, Kozjoj Luci i Vranjevićima.

Prema riječima Branke Salamadije, načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, prve sniježne padavine nisu prouzrokovale probleme u odvijanju saobraćaja na području opštine Foča. Predsjednici mjesnih zajednica zaduženi su da u slučaju potrebe za čišćenjem obavijeste opštinu o eventualnoj neprohodnosti puta.

– „Prioriteti su gradske saobraćajnice, zatim lokalni pravci i nekategorisani putevi. Naravno, uvijek je prioritet slučaj bolesti i smrti i tu se odmah odazivamo i reagujemo“ – naglasila je Salamadija.

Opština Foča je i prošle godine na ovim poslovima angažovala četiri preduzeća.