Osmo takmičenje pjevača amatera u Rogatici [FOTO]

Sreten Mitrović - 29. novembra 2013. 058.ba

Pjevači amateri u Rogatici

POBJEDNIK DARIJA PLJEVALJČIĆ IZ FOČE

ROGATICA – Pobjednik osmog tradicionalnog takmičenja pjevača amatera „Rogatica 2013“ je Darija Pljevaljčić iz Foče, članica KUD „Vila“. Drugo mjesto pripalo je Sonji Marković iz Sokoca, a treće Dejanu Šubari iz Čajniča, dok je po ocjeni najvećeg dijela prisutnih u prepunoj sali gradskog bioskopa, u kojoj je prošlog četvrtka, 28.11. u večernjim časovima takmičenje održano, najbolje pjevao Dejan Pajović, takmičar iz Rogatice.

Uz diplome o osvojenom mjestu i zahvalnice, prvoplasiranom pripala je nagrada organizatora od 200 maraka. Drugoplasirani je nagrađen sa 150, a trećeplasirani sa 100 maraka. Najbolji po ocjeni publike dobio je 50 maraka.

Na takmičenju, koje je i ove godine organizovao Centr za kulturu i sport „Radenko Mišević“ i pokrovitelj opština Rogatica, učestvovalo je 15 takmičara. Za Rogaticu kao domaćina takmičili su se Maja Jeftić, Dejan Pajović, Jovana Olović, Aleksandar Nešković, Nikola Savčić, Danijela Đokić i Nemanja Šalić. Iz Novog Goražda došao je Rade Stojanović, iz Rudog Biljana Rakić, iz Sokoca Sonja Marković, Han-Pijeska Brankica Ponjarac, iz Foče Darija Pljevaljčić, iz Čajniča Dragana Stojanović i Dejan Šubara, a za međunarodni karakter ovog takmičenja pobrinula se Zorana Šalipur iz Priboja. Oni su, po vlastitom izboru, bili u obavezi da otpjevaju po dvije pjesme, od čega jednu izvornu i drugu novokomponovanu.

Kvalitet pjevanja, koje je u nekim momentima prelazilo nivo amaterizma, ocjenjivao je stručni žiri koga su sačinjavali muzički pedagozi Mirjana Alempić iz Rogatice, Blagoje Cerović iz Rudog i Zoran Joković iz Foče.

Muzička pratnja na takmičenju pojerena je braći Zoranu i Goranu Bašević, koji baštine sviranje na harmonici njihovog oca Dragana, koji je svojevremeno „žario i palio“ na muzičkoj pozornici ovog kraja.

U revijalnom dijelu ove manifestacije, koju je pratilo preko 300 ljubitelja narodne muzike, nastupio je Miloš Đerić, koji je prošle godine bio pobjdnik ovog takmičenja, a sada mjesto na muzičkoj estradi traži kroz popularnu seriju „Grand parada“ TV „Pink“.

Za organizaciju takmičenja svi učesnici rekli su pozitivne ocjene, a o ocjeni žirija bilo je, po običaju, različitih mišljenja, od odobravanja do osporavanja.

[royalslider id=“92″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,