Otvoreni 13. Vidakovićevi dani u Rudom

Opština Rudo - 25. novembra 2013. 058.ba

Vidakovićevi dani 2013 - otvaranje

RUDO – Izložbom likovne galerije „Pale“, koju je otvorio Radomir Jagodić–Rašo, otvoreni su ovogodišnji tradicionalni 13. Vidakovićevi dani kulture u Rudom.

Iz bogatog fundusa galerije „Pale“ predstavljeno je 25 slika a u ime galerije govorio je slikar Branislav Kovačević sa Pala, istakavši da kultura najbolje povezuje ljude.

Vidakovićevi dani 2013 - izložba

Na svečanoj akademiji, posvećenoj književniku Milošu Vidakoviću (1891–1915), poznata srpska glumica Rada Đuričin, govorila je dijelove iz monodrame „Desanka“, od Desanke Maksimović i dijelove predstave po tekstu Mome Kapora. Poznati književnik Dobrica Erić, govorio je stihove iz svoje nove knjige „Brojanice iz Gračanice“ – povesnica časti i beščašća, kao i druge svoje najdraže pjesme.

Muzički dio akademije, uveličali su hor „Sv. knez Lazar“ iz Priboja i Etno – grupa iz Rudog.

Na književnom konkursu najboljih ljubavnih pjesama, posvećenom Milošu Vidakoviću, žiri u sastavu: magistar Danka Mitrović, profesor Dragan Paponjak i književnik Radomir Jagodić–Rašo, pobjednikom je proglasio Anastasiju Kocić iz Niša, druga je Tamara Ilić iz Rudog a treće mjesto osvojila je Ivana Pešić iz Smedereva.

Organizatori manifestacije su: lokalna uprava opštine Rudo, CKPD „Prosvjeta“ Rudo i CKPD „Prosvjeta“ RS – OO Rudo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,