Pjesmom i igrom za Vidakovića

Opština Rudo - 26. novembra 2013. 058.ba

Vidakovićevi dani 2013 - folklor

RUDO – Treći dan manifestacije „Vidakovićevi dani kulture 2013“ obilježen je pjesmom i igrom folklornih grupa, koje su na ovaj način predstavile kulturu i običaje našeg naroda i podsjetile na mladost pjesnika Miloša Vidakovića.

U programu su učestvovali gosti iz Nove Varoši – KUD „Jovan Tomić“, KUD „Prosvjeta“ Rudo, KUD „Prosvjeta“ Bijelo Brdo, KUD „Prosvjeta“ Mioče i KUD Osnovne škole Rudo.

Vidakovićevi dani 2013 - folklor

KUD „Jovan Tomić“ iz Nove Varoši, čije društvo broji preko 250 članova, ima šest grupa i 17 koreografija iz cijele Srbije. Gostovali su u Grčkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Mađarskoj, Francuskoj i na mnogim mjestima u Srbiji i Republici Srpskoj. Pred prepunom salom u Domu kulture u Rudom, odigrali su igre iz Šumadije.

Igrama iz Šumadije, Vojvodine, romskim i vranjanskim, predstavila su se kulturno umjetnička društva iz Rudog, Mioča i Bijelog Brda.

Nastupom folklornih grupa, završena je 13. manifestacija „Vidakovićevi dani kulture“ u Rudom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,