Priznanje ćiriličnim knjigama iz Donje Sopotnice

24. novembra 2013. 058.ba

Knjige iz Sopotnice

GORAŽDANSKO TROKNjIŽJE U BIBLIOTECI KANADSKOG PARLAMENTA

NOVO GORAŽDE – Zahvajljujući angažovanju njene Biljane Gutić – Bjelica, abasadorke BiH u Otavi-Kanada, Srpsko-Kanadskog društva Herceg Stefan Vukčić Kosača iz Kičinera, Preosvešenog vladike Georgija i Srpske Nacionalne Akademije u Kanadi, 21. novembra 2013. godine, uz prisustvo diplomatskog kora u Otavi, predstavnika parlamenta Kanade i direktora centralne biblioteke Kanadskog parlamenta, uručen je poklon reprint izdanja troknjižja: SLUŽBENIK, štampan 1519., PSALTIR, štampan 1521. i MOLITVENIK štampan 1523. godine, potvrdio je Milomir Tamburić, jedan od najaktivnijih zagovornika obnove Goraždanske štamparije, koja je u hramu Svetog Đorđa u Donjoj Sopotnici u opštini Novo Goražde radila od 1519. do 1523. godine.

Tako će se ovo značajno djelo naći u centralnoj biblioteci kanadskog parlamnta u Otavi i biti dostupno naučnim radnicima, institucijama i pojedincima.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,