Provođenje projekta „Podrška demokratskom upravljanju“

12.11.2013.

Podrška demokratskom upravljanju

ZA EFIKASNIJI RAD STALNIH SKUPŠTINSKIH RADNIH TIJELA

VIŠEGRAD – U okviru projekta „Podrška demokratskom upravljanju“, koga u cilju implementacije Strategije komunikacija sa javnošću realizuju OEBS-ova Terenska kancelarija iz Foče i opština Višegrad, 11. novembra je u Domu kulture Višegrad održan okrugli sto o efikasnosti komisija i radnih tijela skupština opština Višegrad, Foča i Derventa.

Bila je ovo jedinstvena prilika da predstavnici tri skupštine opštine razmjene iskustva, a sekretar Skupštine opštine Derventa Sanja Malešević prezentovala je dobre prakse svog opštinskog parlamenta.

– Imala sam zadovoljstvo i priliku da kolegama iz Višegrada i Foče prenesem naša iskustva i dobru praksu u radu stalnih radnih tijela Skupštine opštine Derventa. Bila je ovo prilika da od kolega čujem i njihova iskustva koja ćemo primjeniti u našem radu, izjavila je Maleševićeva.

Po riječima Sulja Fejzića, predsjednika Skupštine opštine Višegrad, na ovakvim radnim susretima ima se šta čuti i naučiti i što je najvažnije uvesti u praksu rada lokalnih parlamenata.

Radojica Mlađenović, predasjednik Skupštine opštine Foča je rad ovog oktuglog stola ocjenio uspješnim.

– Dobro bi bilo, zajedno sa OEBS-om, nastaviti sa ovom praksom, na regionalnom nivou, uključivanjem lokalnih parlamenata ostalih Gornjedrinaskih opština.

Po riječima Senade Baltić-Čelik, službenice za podršku upravi OEBS-ove Terenske kancelarije u Foči, bila je ovo prilika za razmjenu dobre prakse, razgovar o preprekama i njihovom prevazilaženju, kako bi rad skupštinskih stalnih radnih tijela bio još efikasniji.