Provođenje projekta „Podrška demokratskom upravljanju“

12. новембра 2013. 058.ba

Podrška demokratskom upravljanju

ZA EFIKASNIJI RAD STALNIH SKUPŠTINSKIH RADNIH TIJELA

VIŠEGRAD – U okviru projekta „Podrška demokratskom upravljanju“, koga u cilju implementacije Strategije komunikacija sa javnošću realizuju OEBS-ova Terenska kancelarija iz Foče i opština Višegrad, 11. novembra je u Domu kulture Višegrad održan okrugli sto o efikasnosti komisija i radnih tijela skupština opština Višegrad, Foča i Derventa.

Bila je ovo jedinstvena prilika da predstavnici tri skupštine opštine razmjene iskustva, a sekretar Skupštine opštine Derventa Sanja Malešević prezentovala je dobre prakse svog opštinskog parlamenta.

– Imala sam zadovoljstvo i priliku da kolegama iz Višegrada i Foče prenesem naša iskustva i dobru praksu u radu stalnih radnih tijela Skupštine opštine Derventa. Bila je ovo prilika da od kolega čujem i njihova iskustva koja ćemo primjeniti u našem radu, izjavila je Maleševićeva.

Po riječima Sulja Fejzića, predsjednika Skupštine opštine Višegrad, na ovakvim radnim susretima ima se šta čuti i naučiti i što je najvažnije uvesti u praksu rada lokalnih parlamenata.

Radojica Mlađenović, predasjednik Skupštine opštine Foča je rad ovog oktuglog stola ocjenio uspješnim.

– Dobro bi bilo, zajedno sa OEBS-om, nastaviti sa ovom praksom, na regionalnom nivou, uključivanjem lokalnih parlamenata ostalih Gornjedrinaskih opština.

Po riječima Senade Baltić-Čelik, službenice za podršku upravi OEBS-ove Terenske kancelarije u Foči, bila je ovo prilika za razmjenu dobre prakse, razgovar o preprekama i njihovom prevazilaženju, kako bi rad skupštinskih stalnih radnih tijela bio još efikasniji.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,