Rogatički košarkaši vezali i peti trijumf

24.11.2013.

KK Rogatica

I Servitijum položio oružje

ROGATICA – U rogatičkoj sportskoj dvorani pred razigranim košarkašima Rogatice oružje je položio i prošlogodišnji učesnik Premijer lige Servitijum.

Ovo je bio peti vezani trijumf domaćeg tima u nizu koji ih je doveo u zonu borbe za najviši plasman.

Iako se očekivalo da će rogatički košarkaši imati teži zadatak da stignu do novih bodova, na kraju se ispostavilo da je susret protiv ekipe iz Gradiške ličio na lakši trening domaćoj ekipi.

Rogatičani su susret otvorili sa tri vezane “trojke“ i nakon dva minuta igre imali prednost od 9:1. Ponovo je glavna odlika bila odlična igra u odbrani i dobra realizacija pa je gostima dopušteno da u prvom periodu postignu samo 7 poena a čak 22 puta su bili precizni košarkaši domaćeg tima pa je na kraju prve četvrtine prednost iznosila visokih 15 poena razlike. To je dalo mogućnost domaćem treneru Mladenu Šibaliji da u nastavku susreta pruži šansu svim raspoloživim igračima, izmiksovao je ekipu ali nije bilo popuštanja i košarkaši sa manjom minutažom su dali maksimum pa se na odmor otišlo pri prezultatu 36:18.

Nije bilo opuštanja ni u nastavku, istina gosti su zaigrali malo angažovanije pa su treću četvrtinu riješili u svoju korist 17:19 a slično je bilo i u posljednjem periodu, međutim malo je to bilo da bi se ugrozila poletna i izuzetno raspoložena ekipa Rogatice koja je na kraju trijumfovala sa 70:58.

Skoro svi igrači domaćeg tima su se upisali u listu strijelaca. Miroslav Kovač je bio najprecizniji sa 14 postignutih poena a u gostujućem timu nešto bolji od ostalih je bio Vedran Vučenović koji je takođe 14 puta pogađao koš domaćeg tima.

KK Rogatica – KK Servitijum 70:58
22:7, 14:11; 17:19; 17:21

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca: 200.
Sudije: Vladimir Ćosović (Foča), Milen Mišeljić (Trebinje), Stefan Stanić (I.Sarajevo).
Delegat: Dejan Čeremidžić (Pale).

Rogatica: Kojić 4, N.Okiljević 7, Maletić 3, Balčaković, Puhalac 8, Tešević 6, Fulurija 7, S.Okiljević 1, Kosorić 4, Milidrag 10, Kovač 14. Trener: Mladen Šibalija.

Servitijum: Babić, Kelečević 5, Adamović 6, Vučenović 14, Kovač 10, O.Bilanović 8, N.Bilanović 9, Topolović 6. Trener: Ninmo Šarić.