Školuju se mladi koreografi

SRNA - 05. новембра 2013. 058.ba

KUD kod načelnika Višegrada

VIŠEGRAD – Opština Višegrad je radi smanjenja troškova plaćanja koreografa iz Srbije za rad u kulturno-umjetničkim društvima u ovoj opštini organizovala boravak četvoro istaknutih članova dva KUD-a „Kralj Petar Prvi ujedinitelj“ i „Bikavac“ na stručnim seminarima u Beogradu i Inđiji.

Budući koreografi prisustovali su predavanjima i praktičnim vježbama istaknutih koreografa Slavice Mihailović iz Niša i Dajane Kostić iz Inđije koji su održani u Beogradu i Inđiji.

„Naučili smo dvije originalne koreografije na ova dva seminara i stekli prve diplome koje će nam omogućiti da uskoro dobijemo i sertifikate i dozvole da ih možemo postaviti u našim društvima“, rekla je Vedrana Ždralo umjetnički rukovodilac KUD „Kralj Petar Prvi ujedinitelj“.

Ideju za ovakav način obrazovanja mladih folklorista dao je predsjednik KUD-a „Kralj Petar Prvi Ujedinitelj“ Čedo Guzina koji je potvrdio da se ovo društvo, poslije smrti njihovog koreografa, oslanjalo na mlade igrače.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković istakao je da se na ovaj način štedi novac, a i uspješno se obrazuju mladi kadrovi za rad u amaterskim kulturno-umjetničkim društvima.

Sredstva za boravak mladih članova KUD-ova na seminarima obezbijedila je opština Višegrad.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , ,