Srpski tužioci saslušali u Haškom tribunalu Milana Lukića

SRNA - 01. novembra 2013. 058.ba

Milan i Sredoje Lukić

VIŠEGRAD – Dvojica zamjenika srpskog tužioca za ratne zločine saslušali su u Haškom tribunalu Milana Lukića po Pravilu 75 bis, koje se odnosi na mjere zaštite žrtava i svjedoka.

Razgovor sa Lukićem obavili su zamjenici srpskog tužioca Bruno Vekarić i
Mioljub Vitorović, saopšteno je iz Tužilaštva za ratne zločine Srbije.

U ovom tužilaštvu Srni nisu mogli da iznesu više detalja o saslušanju Lukića, navodeći samo da je obavljen razgovor.

Tužilac Srbije za ratne zločine Vladimir Vukčević sastao se prije nekoliko dana u Hagu sa glavnim haškim tužiocem Seržom Bramercom uoči njegove posjete Beogradu 5. novembra.

Haški tribunal osudio je 2009. godine Milana Lukića na doživotnu kaznu zatvora, a Sredoja Lukića na 30 godina, zbog ubistva 140 muslimana u Višegradu od 1992. do 1994. godine.

Okružni sud u Beogradu je 15. jula 2005. godine osudio Milana Lukića u odsustvu na 20 godina zatvora za zločin u Sjeverinu.

Milan Lukić uhapšen je u avgustu 2005. godine u Argentini, dok se Sredoje Lukić dobrovoljno predao Tribunalu u septembru iste godine.

Na suđenju su obojica negirala navode optužnice i izjasnili se da nisu krivi.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,