Uhapšen zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje

11.11.2013.

Lisice

VIŠEGRAD – Višegradska policija uhapsila je Senada Mašića /51/ iz Holandije, sa prijavljenim prebivalištem u Goraždu, u čijem vozilu je pronađen nož sa ugraviranim kukastim krstom, kojim je prethodno mahao na putu Rudo-Brodar, nezvanično saznaje Srna.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo su naveli da je muškarac čiji su inicijali S.M. uhapšen u Višegradu zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, kao i zbog činjenice da u dva navrata nije zaustavio vozilo na zahtjev policije u mjestima Međeđa i Brodar.

Vozilo “mercedes”, holandskih registarskih oznaka, 9. novembra nije stalo na znak višegradske policije, koja je pokušala da ga zaustavi zbog prekoračenja brzine.

Istog dana nepoznato lice je javilo policiji u Višegradu da se na putu Rudo-Brodar nalazi “mercedes” pored kojeg stoji muškarac i maše noževima.

Isto vozilo je oko 19.45 časova naišlo na patrolu policije i opet se nije zaustavilo na njihov znak. Policija je sustigla “mercedes” kojim je uprljavo S.M. u mjestu Međeđa, opština Višegrad, a prilikom kontrole na podu ispod sjediša pronašla je dva noža od kojih je na jednom ugraviran kukasti krst.

Prilikom kontrole S.M. se izjasnio kao obožavalac fašističkog pokreta i veličao lik Adolfa Hitlera.

Alkotestiranjem je ustanovljeno da je S.M. imao 1,52 promila alkohola u krvi.

U toku je dokumentovanje predmeta i podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu.