Varda HE bolja od Kaknja

24.11.2013.

KK Varda - KK Kakanj

VIŠEGRAD – U subotu, 23. novembra, Varda je ugostila ekipu Kaknja koja je došla sa pojačanjem, u svoje redove je dovela Luku Drezgu.

Prva četvrtina je protekla odmjeravanjem snaga i jednih i drugih. Redao se poen za poenom, ali su domaći uspjeli biti bolji rezultatom 17:15.

U drugoj četvrtini raspad sistema Kakanjaca. Aldinu Mufliziviću koji je postigao 14 poena u prvom poluvremenu se niko od ostalih igrača nije priključio u realizaciji, te ova četvrtina pripada domaćinima rezultatom 25:16, a na poluvrijeme se odlazi rezultatom 42:31.

U drugom poluvremenu, tačnije trećem dijelu, dosta bolja igra košarkaša Kaknja. Raspucali su se Peljto i Drezga, te košarkaši Kaknja osvajaju treću dionicu rezultatom 15:21.

Toplo-hladno Kakanjci nastavljaju i u posljednjoj dionici gdje su bukvalno „razbijeni”. Za deset minuta su postigli samo 8 dok su košarkaši Varde zabili 21 poena. Na kraju je konačan rezultat glasio 76:60.

Najefikasniji igrač susreta je Aldin Muflizović sa 16 poena. Po 13 su postigli Milan Keser (Kakanj) i Darko Kastratović (Varda), po 12 Dinko Peljto (Kakanj) i Miljan Marković (Varda).