Za 19 godina štampano 46 brojeva „Dabra“

SRNA - 30. новембра 2013. 058.ba

Slava Dabra

VIŠEGRAD – Lomljenjem slavskog kolača u manastiru Svetog Nikole u Dobrunskoj Rijeci sinoć je proslavljena krsna slava Izdavačke kuće Mitropolije dabrobosanske „Dabar“ – Sveti apostol i evanđelista Matej.

Čestitajući monaštvu i urediništvu „Dabra“ krsnu slavu, sveštenik Savo Bradonjić podsjetio je da je „Bog pojedince obdario da rade razne poslove, a monahe iz Dobrunske Rijeke da izdaju knjige i časopise i tako šalju duhovne i ljudske poruke vijernicima i ostalim građanima“.

Arhimandrit Jovan Gardović rekao je da Izdavačka kuća „Dabar“ proslavlja ove godine i 19 godina postojanja i uspješnog rada. „Za više od deceniju i po uspjeli smo da pripremimo i izdamo 46 brojeva časopisa `Dabar“, rekao je Gardović.

On podsjeća da je za to vrijeme štampano na desetine knjiga duhovnog sadržaja, među kojima je i oko 60 udžbenika za potrebe studenata Bogoslovskog fakluteta u Foči, kao i nekoliko zbirki pjesama Društva ljubitelja knjige „Most“ iz Višegrada.

„Najnoviji projekat je štampanje rijetkih izdanja knjiga o Svetom Savi, a uspjeli smo da sve naše brojeve `Dabra` digitalizujemo i čitaoci ih mogu naći na sajtu Mitropolije dabrobosanske“, naveo je Gardović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,