Za 19 godina štampano 46 brojeva “Dabra”

30.11.2013.

Slava Dabra

VIŠEGRAD – Lomljenjem slavskog kolača u manastiru Svetog Nikole u Dobrunskoj Rijeci sinoć je proslavljena krsna slava Izdavačke kuće Mitropolije dabrobosanske “Dabar” – Sveti apostol i evanđelista Matej.

Čestitajući monaštvu i urediništvu “Dabra” krsnu slavu, sveštenik Savo Bradonjić podsjetio je da je “Bog pojedince obdario da rade razne poslove, a monahe iz Dobrunske Rijeke da izdaju knjige i časopise i tako šalju duhovne i ljudske poruke vijernicima i ostalim građanima”.

Arhimandrit Jovan Gardović rekao je da Izdavačka kuća “Dabar” proslavlja ove godine i 19 godina postojanja i uspješnog rada. “Za više od deceniju i po uspjeli smo da pripremimo i izdamo 46 brojeva časopisa `Dabar”, rekao je Gardović.

On podsjeća da je za to vrijeme štampano na desetine knjiga duhovnog sadržaja, među kojima je i oko 60 udžbenika za potrebe studenata Bogoslovskog fakluteta u Foči, kao i nekoliko zbirki pjesama Društva ljubitelja knjige “Most” iz Višegrada.

“Najnoviji projekat je štampanje rijetkih izdanja knjiga o Svetom Savi, a uspjeli smo da sve naše brojeve `Dabra` digitalizujemo i čitaoci ih mogu naći na sajtu Mitropolije dabrobosanske”, naveo je Gardović.

SRNA