Zaposleni u višegradskom Domu zdravlja proslavili krsnu slavu Sveti Kozma i Damjan-Vrači

14. novembra 2013. 058.ba

Slava Doma zdravlja u Višegradu

NA USLUZI NARODU

VIŠEGRAD – Zdravstveni radnici Doma zdravlja Višegrad, zajedno sa brojnim gostima, među kojima su bili načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković i narodni poslanici Skupštine Republike Srpske Miroslav Kojić i Dr. Goran Lončarević, proslavili su krsnu slavu Svetih Kozme i Damjana-Vračeve.

Čin lomljenja slavskog kolača obavio je sveštenik Aleksandar Topalović koji je višegradskim medicinarima poželio što bolje uslove za rad, ali i što manje posla.

Za bolje uslove – uz manje posla

– Posebno mi je drago što se na vašoj krsnoj slavi okuplja sve više ljudi u ljubavi, što je znak da ova ustanova napreduje. Neka vam na tom putu naš Bog-Isus Hristos, Presveta Bogorodica i Sveti Kozma i Damjan budu na pomoći, da ovu zgradu proširite i opremite sa još boljim uslovima za rad, rekao je sveštenik Topalović u prigodnoj besjedi.

U ime domaćina prisutne je pozdravio vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Višegrad, Dr Aleksandar Fulurija.

– Hvala vam što ste došli da zajedno sa nama podjelite radost naše krsne slave. Sveti Kozma i Damjan su od Boga dobili blagodat da ljudima pomažu, da budu iscjelitelji. I zdravstveni radnici se mole Bogu da nam da snage da ovaj humani posao obavljamo stručno i čestito, profesionalno prije svega, kako bi bili na usluzi narodu, naglasio je Dr. Fulurija.

Neophodno ozdravljenje zdravstva

Krsnu slavu Vrače zaposlenima u višegradskom Domu zdravlja čestitao je načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković, podsjećajući na neophodnost ozdravljenja cjelokupnog zdravstvenog sistema.

– Na žalost zdravstvo nam je oboljelo. Da bi naredne krsne slave proslavljali u vedrijoj i boljoj atmosferi jedina terapija je da se vratimo moralu, pravim vrijednostima i odgovornosti prema svemu, zaključio je načelnik Mišković.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,