Zaposleni u višegradskom Domu zdravlja proslavili krsnu slavu Sveti Kozma i Damjan-Vrači

14.11.2013.

Slava Doma zdravlja u Višegradu

NA USLUZI NARODU

VIŠEGRAD – Zdravstveni radnici Doma zdravlja Višegrad, zajedno sa brojnim gostima, među kojima su bili načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković i narodni poslanici Skupštine Republike Srpske Miroslav Kojić i Dr. Goran Lončarević, proslavili su krsnu slavu Svetih Kozme i Damjana-Vračeve.

Čin lomljenja slavskog kolača obavio je sveštenik Aleksandar Topalović koji je višegradskim medicinarima poželio što bolje uslove za rad, ali i što manje posla.

Za bolje uslove – uz manje posla

– Posebno mi je drago što se na vašoj krsnoj slavi okuplja sve više ljudi u ljubavi, što je znak da ova ustanova napreduje. Neka vam na tom putu naš Bog-Isus Hristos, Presveta Bogorodica i Sveti Kozma i Damjan budu na pomoći, da ovu zgradu proširite i opremite sa još boljim uslovima za rad, rekao je sveštenik Topalović u prigodnoj besjedi.

U ime domaćina prisutne je pozdravio vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Višegrad, Dr Aleksandar Fulurija.

– Hvala vam što ste došli da zajedno sa nama podjelite radost naše krsne slave. Sveti Kozma i Damjan su od Boga dobili blagodat da ljudima pomažu, da budu iscjelitelji. I zdravstveni radnici se mole Bogu da nam da snage da ovaj humani posao obavljamo stručno i čestito, profesionalno prije svega, kako bi bili na usluzi narodu, naglasio je Dr. Fulurija.

Neophodno ozdravljenje zdravstva

Krsnu slavu Vrače zaposlenima u višegradskom Domu zdravlja čestitao je načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković, podsjećajući na neophodnost ozdravljenja cjelokupnog zdravstvenog sistema.

– Na žalost zdravstvo nam je oboljelo. Da bi naredne krsne slave proslavljali u vedrijoj i boljoj atmosferi jedina terapija je da se vratimo moralu, pravim vrijednostima i odgovornosti prema svemu, zaključio je načelnik Mišković.