Besplatani kursevi za nezaposlene u Višegradu

05. decembra 2013. 058.ba

Kursevi UP Zavičaj

VIŠEGRAD – Udruženje poljoprivrednika „Zavičaj“ organizovalo je besplatne kurseve engleskog jezika i informatike.

– Drago nam je da je interesovanje veliko za kurseve i treninge koje smo organizovali za nezaposlene mlade, žene i dugoročno nezaposlene sa područja opštine Višegrad, rekao je predsjednik udruženja Miodrag Babić.

On je rekao da se kursevi provode u okviru projekta „Lakše do posla“, a posebno akcentovana ciljna grupa su mladi, koji se nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Planirano je da kroz edukativne programe prođe najmanje 100 nezaposlenih lica. Prvi termin kurseva je predviđen u periodu novembar–februar, a pohađaće ih oko 50 polaznika.

– Osim kurseva za nezaposlene organizovaće se i treninzi iz socijalnih vještina i preduzetništva, a cilj projekta je povećavanje znanja i vještina nezaposlenih i traženje mogućih rješenja za smanjivanje nezaposlenosti, kažu u ovom udruženju, i dodaju da je drugi termin za održavanje kurseva iz engleskoj jezika i informatike planirano u periodu februar-april.

Projekat „Lakše do posla“ se realizuje u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije III – LOD III“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Jovana Borovčanin

Rođena je u Sarajevu, a osnovnu i srednju školu završila je u Višegradu. Diplomirala je u Banja Luci na Fakultetu Političke nauke, odsjek novinarstvo i komunikologija.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Jovana Borovčanin

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,