Iz štampe izašao 47. broj časopisa „Dabar“

24. decembra 2013. 058.ba

Časopis Dabar 47

UZ JUBILEJE MITROPILTA NIKOLAJA

VIŠEGRAD – Iz štampe je izašao 47-mi broj časopisa „Dabar“, Mitropolije dabrobosanske. Glavni tekstovi u ovom broju posvećeni su značajnom jubileju Mitropolita dabrobosanskog Nikolaja, 60 godina monaškog zvanja i 40 godina arhijerejske službe.

Izdvajamo duhovne tekstove: Razmišljanje o veri, Patrijarh srpski Lukijan, Crkva i nacionalizam, Rođenje presvete Bogorodice, Greh gordosti, Svještana voda i njena upotreba, Saveti onome ko se priprema za ispovest, kao i prigodan tekst povodom 60 godina od upokojenja velikog srpskog slikara Uroša Predića.

U rubrici Dabrov informator objavljeni su brojni tekstovi vezani za aktivnosti na području Mitropolije dabropbosanske, te prigodni tekstovi i pjesme na Dječijoj strani.

Časopis „Dabar“ izdaje istoimena Izdavačka kuća sa sjedištem u manastiru Svetog Nikolaja, u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,