Izabrano novo rukovodstvo KUD-a Bikavac

19. децембра 2013. 058.ba

KUD Bikavac

VIŠEGRAD – Na vanrednoj skupštini održanoj 17. decembra u VIšegradu, izabrano je novo rukovodstvo Kulturno-umjetničkog društva „Bikavac“. Funkciju predsjednika društva preuzeo je Borislav Poljčić, dugogodišnji član i prijatelj KUD-a, a na skupštini je izabran i novi Upravni odbor.

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva Borislav Poljčić zahvaljujući se svima na ukazanom povjerenju rekao je da će u narednom periodu KUD „Bikavac“ nastaviti sa dobrim radom i još boljim rezultatima.

– Naša želja je da mlađim generacijama prenesemo kulturu i tradiciju našeg kraja, odakle potiču naši preci i da je sačuvamo od zaborava. Tako se i naše prve koreografije baziraju na toj građi, a kasnije ćemo uvježbavati i narodne igre i pjesme iz drugih krajeva Srbije – rekao je Poljčić.

Kulturno-umjetničko društvo „Bikavac“ trenutno broji 90 članova koji su podjeljeni u tri folklorne grupe. Rukovodstvo KUD-a posebno raduje činjenica da većinu članstva čine djeca uzrasta od 6 do 18 godina, dodao je Poljčić.

Zoran Gacić, bivši predsjednik KUD-a „Bikavac“ poželio je novom rukovodstvu puno sreće i napretka u daljem radu, sa puno uspješnih gostovanja.

Probe se održavaju dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom u prostorijama Srednje škole „Ivo Andrić“ sa kojom je na samom početku rada uspostavljena dobra saradnja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Jovana Borovčanin

Rođena je u Sarajevu, a osnovnu i srednju školu završila je u Višegradu. Diplomirala je u Banja Luci na Fakultetu Političke nauke, odsjek novinarstvo i komunikologija.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Jovana Borovčanin

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,