Kvadratura kruga: Duško Krsmanović [VIDEO]

rts.rs - 01. decembra 2013. 058.ba

Duško Krsmanović

VIŠEGRAD – Živimo u vremenu u kome ljudi imaju sve manje osećaja jedni za druge.

Danas je sve više onih koji će pre uzeti mobilni telefon da slikaju čoveka u nevolji nego što će mu priteći u pomoć. Dušan Krsmanović koji se školovao u Beogradu, Italiji, Nemačkoj i Americi, nije takav.

Kada je video da gori krov kuće u jednom zaseoku kod Kremana izašao je iz kolone automobila i uleteo u kuću Radenka Delića, starca kome je spasao život. Dva minuta kasnije, pod naletom vatre, krov kuće se urušio.

Druga priča u današnjem izdanju Kvadrature kruga snimljena je u gradu koji je vekovima bio stražar nad dolinom Neretve. Za turskog zemana Počitelj je uvek spavao na jedno oko, kao i njegovi dizdari, kapetani i vojnici. U kamene deftere tog grada, u poslednjih sedam vekova, upisivali su se Srbi, Ugari i Turci koji su njime upravljali 400 godina i u njemu ostavili najveći trag.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,