Međunarodni dan invalidnih osoba

Opština Rudo - 03. decembra 2013. 058.ba

Medjunarodni dan osoba sa invaliditetom

RUDO – Danas se, svuda u svijetu pa i u opštini Rudo, obilježava „Dan invalidnih osoba“. Organizator ove manifestacije je udruženje „Nada“ Rudo.

Prema riječima Milene Kujundžić, predsjednika ovog udruženja, danas će se okupiti roditelji invalidne djece, koje okuplja ovo udruženje. Sastanku će prisustvovati i predstavnici lokalne vlasti.

Cilj današnjeg okupljanja je da se skrene pažnja na ovu kategoriju lica u našem okruženju, da se usvoji akcioni plan za 2014. godinu i naravno druženje i razmjena iskustava.

Predstavnici udruženja „Nada“ i „Centra za dnevni boravak“ ukazaće na probleme koji ih prate i predložiti načine njihovog rješavanja. Naravno, u ovom poslu očekuju pomoć države i lokalne zajednice.

Glavni akcenat u daljim aktivnostima je na borbi za izjednačavanje prava invalidnih lica sa ostalim licima, pomoći u liječenju, brisanje barijera, odnosno obezbjeđenje prilaza za ova lica, obezbjeđenje pelena i drugih higijenskih sredstava, stavljanje obdaništa u funkciju i slično.

Lokalna vlast je već krenula u aktivnosti rješavanja statusa „Centra za dnevni boravak“ čime će se znatno olakšati položaj ovih lica.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,