Načelnik opštine Čajniče održao sastanak sa licima sa visokom stručnom spremom

12.12.2013.

Goran Karadžić

ČAJNIČE – Načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić održao je sastanak sa licima sa visokom stručnom spremom (VSS), koja nisu odradila pripravnički staž a koja se nalaze na evidenciji JU Zavod za zapošljavanje – Biro Čajniče, sa prebivalištem u Čajniču.

Sastanak je održan u srijedu, 11. decembra, u Skupštinskoj sali Skupštine Opštine Čajniče sa početkom u 12 časova.

Pored načelnika i zamjenika načelnika sastanku je prisustvovalo 33 lica zainteresovanih za ono što je bila tema sastanka, a to je mogućnost odrađivanja pripravničkog i volonterskog staža u Opštini Čajniče sa rokom od jedne godine.

Nakon što je prisutne upoznao sa izvršenjem budžeta opštine Čajniče za 2013. godinu, posebno sa ukupnim prihodima i planom budžeta opštine Čajniče za 2014. godinu, načelnik je buduće volontere i pripravnike uputio da napišu pismo namjere opštini Čajniče ukoliko su zainteresovani za volonterski staž i da ga proslijede mejlom ili u pismenoj formi.

Oni koji trenutno nisu zainteresovani za volonterski staž mogu eventualno da čekaju raspisivanje konkursa od strane JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske za odrađivanje pripravničkog staža, jer se očekuje da će polovinom 2014. godine ovaj konkurs i izaći.

Ukoliko bude interesanata za volontiranje u Opštini Čajniče, opština bi raspisala konkurs, potpisala ugovor sa volonterima i rasporedila ih da rade u Opštini Čajniče i drugim preduzećima i organizacijama sa područja opštine Čajniče u zavisnosti od profila volontera – od njegove zavržene škole.